Cena:
8 000 Kč
Změněno: 13.09.2024 v 09:36 ID: 19176143

Původ labradorského retrívra

Labradorský retrívr byl vyšlechtěn ve Velké Británii a získal své jméno podle regionu Newfoundland a Labrador v Kanadě.Tito psi byli původně vyšlechtěni jako rybářští psi pro práci na rybářských lodích a v jejich okolí. Jejich schopnost plavat a přinášet byla využívána k vytahování rybářských sítí, zachraňování osob v nouzi v moři a také k přinášení ulovených ryb zpět na palubu lodě. Jejich vynikající plavecké schopnosti a odolnost vůči studenému vodnímu prostředí z nich udělaly skvělého společníka pro rybáře.

FB_IMG_1434132920964S postupem času se ukázalo, že mají také vynikající čich a jsou schopni hledat a přinášet zraněnou nebo ulovenou pernatou zvěř. Díky svému klidnému a přátelskému temperamentu se stali populárními loveckými psy a výbornými společníky pro lovce.

Dnes jsou labradorští retrívři využíváni v mnoha různých rolích. Jsou vynikajícími vodícími psy pro nevidomé, záchranářskými psy, asistenčními psy, psy pro vyhledávání drog a výbušnin, a také jsou často používáni v terapii a jako psy pro emocionální podporu. Jsou to také skvělí rodinní psi, protože jsou milí, inteligentní a snadno se učí.

Díky tomu, že byli původně vyšlechtěni jako pracovní plemeno, mají labradorští retrívři vrozenou chuť do práce, energii a potřebu fyzické aktivity. Je důležité poskytnout jim dostatek cvičení a stimulace, aby byli šťastní a vyvážení.
Vzhled labradora

labrador-164361_1280Labradorský retrívr je středně velký pes s robustním a atletickým tělem. Je to silný a svalnatý pes s dobře vyváženými proporcemi. Zde jsou některé typické rysy

Typ inzerce: labradorský retrívr prodej

Kontakt

Další podobné inzeráty: